Als…

ALS

Als bestaat niet en al helemaal niet in de sport. Met als kun je de gekste dingen in je hoofd halen. We hebben allemaal weleens gefantaseerd wat we met de hoofdprijs van de Staatsloterij zouden doen. En allemaal hebben we er wel eens aan gedacht dat als je je leven over zou mogen doen, het er dan uit zou zien. Maar als bestaat niet. Je kunt er niets mee. Grou is kampioen van de SKS.

De eerste klap (op Grou) was meteen een daalder waard, een goed begin het halve werk. Over werk gesproken; Sytze Brouwer leverde een knap staaltje werk door in zijn debuutjaar aan het helmhout van Heerenveen tweede te worden met een zesde plaats als slechtste resultaat. Wauw. De nieuwelingen deden het sowieso goed en wat te denken van Huizum. Niks rode lantaarn drager en altijd in de achterste regionen maar dit jaar drie keer derde. Goed voor de sport, goed voor de SKS. Onze Sneker Pan maakte een grillig kampioenschap mee. Een vervolg van het voorseizoen eigenlijk, want een paar wedstrijden niet kunnen zeilen en vier weken voor de start de mast kaduuk, dan heb je geen ideale voorbereiding. Als dat niet was gebeurd en als de wedstrijdcommissie op Grou niet het verkeerde bord had getoond waardoor de Pan ten onrechte terug moest omdat het te vroeg gestart zou zijn en als de wedstrijd op De Veenhoop waarop Sneek tweede werd, niet was gecanceld, dan… Dan, waren we waarschijnlijk kampioen geworden en stonden we vanmiddag weer op de Markstraat. Maar als, wat koop je er voor. Ondanks deze tegenslagen lieten Douwe cs hun kopjes niet hangen, toonde ze veerkracht, bleven ze knokken, wonnen ze drie keer en eindigden ze als derde in het klassement. En daar zijn we behoorlijk trots op. (Richard de Jonge)

Niets gevonden.

Meer nieuws