IN HETZELFDE SCHUITJE – Deel 6

In aanloop naar het SKS kampioenschap 2024 laten we fans, donateurs en sponsoren (hernieuwd) kennis maken met een aantal bemanningsleden van de Sneker Pan. Deze keer: Sjoerd Hofland en Wieger Westerdijk

Stel jezelf eens voor

Wieger: “Ik ben 25 jaar en werk bij Rufus aan het water. Nu woon ik nog in Sneek, maar ik  heb een grote tjalk gekocht. Daar wil ik op gaan wonen in de Leeuwarder binnenstad. Komend schooljaar ga ik daar een deeltijd studie docent maatschappijleer volgen. Dit jaar ben ik doorgeschoven van voorhouder naar fokkenist en dat vind ik leuk. Toen ik 14 jaar was en meevoer op de Sneker Pan stond ik achter Jappie die toen fokkenist was. Ik heb altijd gedacht: daar wil ik zitten! Mijn pake Jappie was ooit een roemruchtig goede fokkenist, dat wil ik ook wel worden. Tot die tijd heb ik nog veel te leren.

Sjoerd: “Ik ben 24 jaar en woon in het centrum van Sneek. Ik werk bij Scheepswerf Talsma als sales engineer. Daar verzorg ik de achterkant van de verkoop.  Op het moment dat commerciële man bijna een opdracht heeft binnen gehaald, kom ik binnen om dat af te tikken. We richten ons op alles van staal in de maritieme sector, we doen verbouw en reparatie van stalen schepen tot een meter of 70. Dit jaar ben ik adviseur aan boord”

Hoe heb je de Waterpoortrace ervaren?

Wieger “Een interessante race. We hebben veel geleerd. Het ging best, al kan het altijd beter. We hebben nieuw materiaal, nu konden we ontdekken wat het kan en wat moet aangepast. Van de wedstrijd zelf krijg ik eigenlijk niets mee, ik kijk alleen maar naar de fok. We hadden een slechte start, maar we zijn van achter in het veld naar voren gezeild. We lagen tweede en zijn op de finish nog door Lemmer verslagen. Daar zit heel wat ervaringen aan het helmhout. We zullen er hard voor werken om het Albert lastig te maken in zijn laatste seizoen. Ondertussen staat de nieuwe generatie klaar.”

Sjoerd: “Heel goed. Jammer dat we maar één race konden varen kunnen, al was het wel een goede beslissing. ‘s Middags waaide het echt een paar tandjes harder. Bij de eerste wedstrijd was de start inderdaad niet geweldig. Maar na het kruisrak richting bovenste boei wisten we voor de wind veel terug te pakken. Dat is een combinatie van een schip dat goed loopt en tactiek. In het laatste kruisrak kwamen we steeds dichter bij Grou. Dat lukte aardig, maar daar waren we zo mee bezig dat Lemmer achter ons vrij zijn slag kon kiezen, op kon stomen en er tussen kon komen.”

Op naar de Foarwedstriid van 13 juli!

Niets gevonden.

Meer nieuws