PIETER BOELSMA IN HET ZONNETJE

Na een zonovergoten silerij op Langweer zette SKS voorzitter Rene Nagelhout ‘onze’ Pieter Boelsma in het zonnetje.

De laatste oefenwedstrijd voor de SKS , ook wel foarwedstriid stond zaterdag 2 juli op het programma. Twee jaar na de officiële datum, maar verschoven door corona, zeilde de SKS dit tot jubileumwedstrijd gebombardeerde evenement ter gelegenheid van haar 75 jarig bestaan. Na afloop van twee gezeilde wedstrijden verzamelde iedereen zich op het plein voor de witte tent bij de hoge brug van Langweer. Nadat hij Triton, de nieuwe subsponsor van de SKS en de einduitslag bekend had gemaakt, vroeg voorzitter Rene Nagelhout nogmaals ieders aandacht.

“De SKS is grotendeels een vrijwilligersorganisatie. Omdat iedereen zich inzet voor de goede zaak, kunnen we van grote betekenis zijn voor Fryslân”, startte hij zijn verhaal. “Eén vrijwilliger willen we vandaag speciaal naar voren halen en dat is Pieter Boelsma. Hij houdt er niet van om op de voorgrond te treden, toch doen we dat nu wel. Wie kent Pieter niet? Het is een man die altijd het 1 op 1 contact zoekt: heb je dit gezien; kan ik nog wat doen?  Maar vorige jaar belde hij me: ik ben klaar, ik houd er mee op. Een SKS zonder Pieter, dat kan niet. Pieter zegt altijd: zeilen is geen sport; zeilen is een gemoedstoestand”, besloot Nagelhout zijn verhaal. 

Als dank voor zijn jarenlange inzet voor de SKS benoemde hij Pieter tot lid van verdienste van de SKS. Onder luid applaus van de aanwezigen en voorzien van een speldje zocht de totaal verraste Pieter zijn zitplek in de tent weer op. Onderweg kreeg hij links en rechts waarderende klappen van omstanders op de schouders. 

Einduitslag Langweer: 1. Joure; 2. Heerenveen; 3. Leeuwarden; 4. Akkrum; 5. Eernewoude; 6. Sneek; 7. Huizum; 8. Halve Maan; 9. Woudsend; 10. Langweer; 11. Lemmer; 12. Drachten; 13. Súdwesthoek; 14. Grou.

Niets gevonden.

Meer nieuws