SKS 2017 WOUDSEND

SNEKER PAN SOEVEREIN 1E OP HEEGERMEER

Een beste start was het niet te noemen, maar de noodsprong met een stuurboordslag legde geen windeieren voor de Sneker Pan. De noodsprong moest gemaakt worden omdat de Sneker Pan enigszins werd opgesloten door het Leeuwarder skûtsje. Het bleek een bovenslag, want de Pan rondde als eerste de boventon, gevolgd door d’Halve Maen, Leeuwarden en Heerenveen. Lemmer had een individuele valse start en moest terug.

Bij de tweede bovenboei kwam het tot een aanvaring tussen Drachten en Grou, waarop Grou de wedstrijd moest verlaten vanwege averij aan de ‘lummel het protest van Grou tegen Drachten werd later na beraad van de jury toegewezen. Sneek leek niets te merken van wat er allemaal gebeurde in het wedstrijdveld, behield de leiding en liep steeds verder uit. De strijd tussen Heerenveen, d,halve Maen en Woudsend werd op geruime afstand achter het Sneker skûtsje gestreden, en met prachtige slagen wist Woudsend op haar thuiswater de tweede positie van Heerenveen te veroveren. Laatstgenoemde kende geen gelukkige wedstrijd want het boerde zelfs tot plaats vijf achteruit. Sneek kon onbedreigd de derde dagoverwinning van dit kampioenschap bijschrijven en staat hiermee tweede in het klassement, 4,6 punten achter Grou. Morgen word er niet gezeild, woensdag is Lemmer het toneel van de strijd. (Peter van Egmond, foto’s Richard de Jonge)

Niets gevonden.

Meer nieuws