SNEEK 6E OP HET IJSSELMEER, GROU WINT

SNEEK 6E OP HET IJSSELMEER, GROU WINT

Ondanks een gunstige wind, lukte het Douwe Visser en bemanning vanmiddag niet om uit de middenmoot weg te komen. De (gate) baan die vanmiddag uitgelegd was, is voor de meeste wedstrijdzeilers de meest favoriete. Een lang kruisrak naar de boventon moest er gezeild worden waar Sneek als 6e de ton ronde. Een extra boei, de zogenaamde spreader moest hierna gerond worden, en van hieruit volgde het voordewindse rak. Onderin de wedstrijdbaan hadden de schippers de keuze voor het ronden van een stuur- of bakboordboei, de zogenaamde gate. De hevige golfslag zorgde ervoor dat er door zowel de schippers als de bemanning hard gewerkt moest worden. Nadat de wedstrijd 20 minuten bezig was streek het skûtsje van Langweer de zeilen, wat later een ‘statement’ betrof en zich terugtrok uit de wedstrijd. Bij de 4e boeironding wist Sneek een plaatsje op te schuiven, en ook de 5e boeironding werd er weer een plaats heroverd. Even leek het erop dat de Sneker Pan toch nog bij de eerste vier wist te komen, maar moest alsnog bij de laatste twee boeirondigen twee plaatsen inleveren, en ging uiteindelijk als 6e over de finishlijn. Grou haalde vandaag de tweede dagwinst binnen, Heerenveen werd tweede. (Peter van Egmond, foto’s Richard de Jonge)

Niets gevonden.

Meer nieuws