CLUB VAN 100-AVOND SUCCES

Het bijwonen van de laatste training van de Sneker Pan voorafgaand aan het kampioenschap was een enorm succes. Meteen na het versturen van de uitnodiging kwamen de aanmeldingen binnen. Bij bosjes mogen we wel zeggen. Al snel werd het maximaal aantal personen bereikt. Een limiet omdat er op het startschip van de KWS maar een beperkte ruimte is. Gelukkig was het volgschip van de Sneker Pan net op tijd in Sneek. Dit betekende dat we pas gistermorgen een bevestiging konden sturen. Maar had als voordeel dat we niemand teleur hebben hoeven stellen. Dit omdat de ‘Petra’ een veel grotere capaciteit heeft.

Voor een deel van de club van 100 leden heeft het bijwonen van deze bijzondere avond het karakter van een reünie. ‘Oud-gedienden’ zoeken elkaar op, wisselen onder ‘ouwe jongens krentenbrood’ de laatste nieuwtjes uit en laven zich aan de diverse versnaperingen. Altijd leuk om te zien. De helft van het gezelschap bestond uit nieuwe gezichten waaronder een aantal nieuwe leden.

Schipper Douwe Visser liet de gasten weten dat hij blij was met het nieuwe tuig, de nieuwe zwaarden en de vernieuwde mast. Maar vertelde ook dat door het vernieuwen van een deel van de mast, deze zich ook anders gedraagt. Dat de trim daar op aangepast moet worden en het kampioenschap eigenlijk een beetje te vroeg komt. Hetzelfde geldt voor de zwaarden. Het zou zomaar kunnen dat hij kiest voor de oude.

Vanwege de grote opkomst, het enthousiasme van de gasten en de vele complimenten die we mochten ontvangen, kunnen we concluderen dat de avond zeer geslaagd was.

Niets gevonden.

Meer nieuws