Grou kampioen, Sneker Pan 3

door Nieuws

Grou kampioen 2017, Sneker Pan derde

Grou werd vanmiddag SKS Kampioen 2017. Het was voor Douwe Azn. Visser zijn vierde titel. Heerenveen liet vandaag steken vallen en vormde al snel geen bedreiging meer voor de Grousters. De Sneker Pan werd derde in het kampioenschap.

Omdat het Hoger Beroep van Akkrum door de Zeilraad werd afgewezen, bleef de stand in het klassement onveranderd. En kon het nog steeds dat de Sneker Pan haar kampioenstitel kon behouden, maar dan moest het vandaag winnen, Grou minimaal 9e en Heerenveen moest minimaal als 6e eindigen. Na de start leek het erop dat Sneek als eerste de bovenboei zou ronden maar die eer ging naar Earnewâld gevolgd door Akkrum en Sneek wist de boei als derde te ronden. Een protest van de Súdwesthoeke leek even roet in het eten van Grou te gooien, nadat deze over stuurboord voor het skûtsje van Auke de Groot kruiste. Bij Drachten kwam in het voordewindse rak de ambulanceboot ter plaatse vanwege een gewond bemanningslid. Grote pech voor de Súdwesthoeke volgde nadat zij door een windvlaag om sloegen, er werd al snel gemeld dat iedereen veilig was. Een prachtige baan was er gelegd, met lange kruisrakken wat hard werken was voor de schippers en hun bemanning. Akkrum wist de koppositie van Earnewâld over te nemen, en ook Heerenveen wist steeds dichter Grou te komen. Het protest tegen Grou was ingetrokken al voordat de Súdwesthoeke omsloeg en dus was Grou min of meer verzekerd van het kampioenschap. Akkrum pakte de derde dagoverwinning gevolgd door Earnewâld op de tweede plaats. Sneek wist op het thuiswater de derde plaats te behalen en dit werd ook de plaats in het klassement. Grou kreeg onder grote publieke belangstelling het zilveren skûtsje uitgereikt op het Starteiland. (Peter van Egmond)

RSS SKS Nieuws

 • Diamanten huwelijk Eildert en Sinie Meeter 17/06/2021
  Woensdag 16 juni jl. was het feest bij oud VSB-voorzitter en voormalig schipper en bemanningslid van ‘it Doarp Huzum’ Eildert Lzn. Meeter en zijn vrouw Sinie Meeter-Schildstra. Zij vierden hun 60-jarig (diamanten) huwelijk. Naast vele telefoontjes, appjes, kaarten, bloemen, Koninklijke brief en gemeentelijk aandenken, ontvingen zijn van de Commissie Van Schippers en Bemanningsleden natuurlijk ook een […]
 • Nieuwe hoofdsponsor voor Sintrale Kommisje Skûtsjesilen 11/06/2021
  De cultuur, sport en liefde voor Fryslân is wat ons bindt
 • Uitnodiging Jeugdzeilen 2021 31/05/2021
  Alweer voor de tiende maal in successie wordt het Jeugdzeilen, georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam, SKS, IFKS en de vereniging Grouwster Watersport. Een JUBILEUMEDITIE!!!
 • SKS gaat voor regulier kampioenschap 28/05/2021
  Het SKS-bestuur heeft vrijdagavond 28 mei de knoop doorgehakt en besloten om in 2021 het reguliere SKS-kampioenschap te organiseren. Dit zal zijn van 24 juli tot en met 6 augustus.
 • Sintrale Kommisje Skûtsjesilen klaar voor kampioenschap 2021 19/05/2021
  De SKS onderzoekt momenteel of het in 2021 mogelijk is om veilig het SKS-kampioenschap te kunnen houden. We zijn er tot nog toe steeds van uitgegaan dat er een regulier kampioenschap wordt gezeild. Maar wat als dat niet kan? Samen met overheidsinstanties (gemeenten, politie, Provinciale Waterstaat, Veiligheidsregio) wordt hard gewerkt aan een plan voor een […]
 • Heinze Bakker overleden 16/04/2021
  Heinze Bakker is op 79-jarige leeftijd overleden. De journalist was destijds voor zijn werk betrokken bij het skûtsjesilen. Hij werkte tussen 1969 en 2005 voor verschillende omroepen. Voor de RONO, de voorloper van Omrop Fryslân, was hij de eerste verslaggever die voor de radio live het skûtsjesilen ging verslaan. Later werd hij in 1977 opgevolgd […]
 • Algemene Ledenvergadering 6 maart 2021 07/03/2021
  De Algemene Ledenvergadering van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen is zaterdag 6 maart voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de vereniging digitaal gehouden. In De Driuwpôlle in Woudsend was het bestuur bijeengekomen in de tot studio omgeturnde vergaderzaal om via een Zoomsessie de vergadering met de leden bij te wonen.
 • Jaap Kuiper overleden 09/02/2021
  Ons bereikte het droevige bericht dat op 2 februari jl. op 76-jarige leeftijd Jaap Kuiper, lid van verdienste van de SKS, is overleden.
 • Jilling Kingma overleden 09/02/2021
  Op 30 januari jl. is op 92-jarige leeftijd SKS-lid van verdienste Jilling Kingma overleden.
 • Voorlopige Zeilagenda 2021 06/02/2021
  Onderstaand de voorlopige Zeilagenda 2021.

De Sneker Pan is powered by
 
 

Contact

(ook voor het doorgeven van een adreswijziging)

Alle velden met een * zijn verplicht.

Secretariaat

 • Dekamalaan 4
 • 8604 ZE Sneek

Contact